Κυβέρνηση

30 Νοεμβρίου 2016 18:41

Ραούλ Κάστρο σε Τσίπρα: Τι κάνει ο μικρός Ερνέστο;

Για τον μικρό γιο του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα θέλησε να μάθει ο Ραούλ Κάστρο κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους.

Ραούλ Κάστρο σε Τσίπρα: Τι κάνει ο μικρός Ερνέστο;
-

Διάλογο με τον Πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, είχε κατά την επίσκεψη του στην Κούβα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση εστιάστηκε στις ευρω-κουβανικές σχέσεις, ειδικότερα δε την επικείμενη συμφωνία ΕΕ- Κούβας, που σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα ανοίγματος της Κούβας προς την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος της συζήτησης -όπως είναι αυτονόητο- αφιερώθηκε στον ρόλο που έχει η Ελλάδα ως χώρα της ΕΕ.

Μετά την πολιτική συζήτηση, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και πιο προσωπικά θέματα, και ο Ρ. Κάστρο ενδιαφέρθηκε να μάθει για τον μικρό γιο του Έλληνα πρωθυπουργού, που έχει το όνομα «Ερνέστο», στη μνήμη του Τσε Γκεβάρα.

Τους κοινούς ελληνο-κουβανικούς δεσμούς αγώνων, τόσο κατά το παρελθόν όσο όμως και στο τώρα αναζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στον επικήδειό του για τον Φιντέλ Κάστρο. "Του Φιντέλ Κάστρο, που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη", παρατήρησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στην κατάμεστη από Κουβανούς και όχι μόνον, πολίτες, Πλατεία της Επανάστασης.

Με το χαιρετισμό, "hermanos y hermanas" (αδερφοί και αδερφές), γενναίε λαέ της Κούβας, ξεκίνησε τον επικήδειό του, που κατά το πρώτο μέρος ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της Ιστορίας για το νησί της Κούβας. Κατά τον πρωθυπουργό, ο Φιντέ Κάστρο ήταν ένας «μεγάλος επαναστάτης του 20ου αιώνα. Ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο, τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)