Βουλή

24 Νοεμβρίου 2016 18:57

Χουλιαράκης: ο προϋπολογισμός είναι στην τροχιά που πρέπει

Παραμένει ο στόχος να συζητηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Πως συνέδεσε ο Χουλιαράκης τα επιτόκια δανεισμού με το Brexit και τη νίκη Τραμπ.

Χουλιαράκης: ο προϋπολογισμός είναι στην τροχιά που πρέπει
-

Την προσδοκία της κυβέρνησης να συζητηθούν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ώστε να παραμετροποιηθούν στο επόμενο διάστημα και να εφαρμοστούν από τα μέσα του 2018 και μετά, εξέφρασε στη Βουλή, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ακόμη την προσδοκία ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, γεγονός που αποτελεί προθάλαμο εξόδου στις αγορές.

«Κανείς δεν πανηγυρίζει και δεν έχει δικαίωμα να πανηγυρίζει όταν η οικονομία ξέφυγε από την ύφεση δύο τρίμηνα πριν,  το δεύτερο τρίμηνο του 2016, και οι ρυθμοί μεγέθυνσης δεν είναι αυτοί που θέλουμε να είναι αν και προσδοκία είναι ότι το 2017 θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί», είπε, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο ζήτημα των επιτοκίων.

 Όπως είπε, το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας όπως και της ευρωζώνης ήταν σε πτωτική πορεία που ανακόπηκε κυρίως από δύο γεγονότα: Αυτό του brexit αλλά και του αποτελέσματος των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό του 2017 είπε ότι «είναι στην τροχιά που πρέπει».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)