Γενικά

03 Νοεμβρίου 2016 18:31

Πολωνός ΥΠΕΞ: απαραίτηση η συνεργασία για την επίλυση κοινών προβλημάτων

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επέμεινε στην αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Τι συζήτησε ο Πολωνός ΥΠΕΞ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολωνός ΥΠΕΞ: απαραίτηση η συνεργασία για την επίλυση κοινών προβλημάτων
-

Με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών, Βίτολντ Βαστζικόφσκι, συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και επί τάπητος τέθηκε η προσφυγική κρίση.  

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Βίτολντ Βαστζικόφσκι ανέδειξε τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ως προς τον επιμερισμό του προσφυγικού προβλήματος ως τους κατεξοχήν αναγκαίους παράγοντες για την άμβλυνση της κρίσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, χώρας που μετέχει στην ομάδα του Βίζεγκραντ, συμφώνησε στην ανάγκη να αναζητούνται κοινές λύσεις στα ευρωπαϊκά προβλήματα και περιέγραψε την δυσκολία που αντιμετωπίζει η χώρα του υποδεχόμενη χιλιάδες Ουκρανούς που ζήτησαν καταφύγιο στον απόηχο της ρωσοουκρανικής κρίσης.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βαστζικόφσκι

Με τον Πολωνό Υπουργό Εξωτερικών συναντήθηκε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων. Αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.  

Υπήρξε, επίσης, εκτενής ανταλλαγή απόψεων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και για τις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας. Εξετάσθηκε, ακόμη, η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Τέλος, έγινε αναφορά στις πολιτικές και οικονομικές, εξελίξεις στη χώρα μας.

Συνάντηση - Κυριάκος Μητσοτάκης - Witold Waszczykowski - Υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας

Συνάντηση - Κυριάκος Μητσοτάκης - Witold Waszczykowski - Υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)