Διπλωματία

06 Οκτωβρίου 2016 17:11 Τελευταία ενημέρωση : -

Στη Βιέννη ο Αμανατίδης για τη Μεσογειακή Διάσκεψη του ΟΑΣΕ

Ενίσχυση του διαλόγου και της εποικοδομητικής συνεργασίας με τους Μεσογειακούς Εταίρους προτείνει η Ελλάδα στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Βιέννη.

Στη Βιέννη ο Αμανατίδης για τη Μεσογειακή Διάσκεψη του ΟΑΣΕ
-

Στη Βιέννη βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος έκανε παρέμβαση στη Μεσογειακή Διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Στο επίκεντρο της φετινής Μεσογειακής Διάσκεψης είναι η υιοθέτηση μίας πολυδιάστατης προσέγγισης των προκλήσεων της συνεκτικής ασφάλειας ως προς τους νέους της βόρειας και της νότιας Μεσογείου, θέμα επί του οποίου τοποθετήθηκε ο κ. Αμανατίδης εκθέτοντας τις ελληνικές θέσεις.

Ο κ. Αμανατίδης στην παρέμβασή του τόνισε ότι η Ελλάδα, λόγω της μοναδικής της θέσης σε ένα γεωγραφικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης, αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας σε μία κατά τα άλλα ταραχώδη περιοχή.

«Έχουμε και την ικανότητα και την πολιτική βούληση να αναλάβουμε έναν διαμεσολαβητικό ρόλο στη γειτονιά μας. Στις προσπάθειές μας αυτές, ο διαπολιτισμικός και διαθρησκειακός διάλογος, καθώς φέρνει κοντά νέους ανθρώπους από τη γειτονιά μας, μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο για να ξεπεραστούν στερεότυπα και να αμβλυνθούν εντάσεις, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγούν στην τρομοκρατία, μέσω της εξάλειψης των διακρίσεων και της ενίσχυσης της ανεκτικότητας  που  είναι υψίστης σημασίας. «Ταυτόχρονα, όμως, είναι ζωτικής σημασίας να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις στους νέους και να αναπτύξουμε πολιτικές που θα προωθούν την ενσωμάτωσή τους στις κοινωνίες» πρόσθεσε.

Κλείνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθεί περαιτέρω η συνεργασία και ο συντονισμός της χώρας μας με άλλους συναφείς διεθνείς και περιφερειακούς Οργανισμούς, κατά συμπληρωματικό τρόπο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)