Βουλή

18 Ιουλίου 2016 18:34

Μοσκοβισί στη Βουλή: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ανθεκτικότητα της οικονομίας, την αξιοπρέπεια και τη βούληση που έδειξε ο ελληνικός λαός και προέβλεψε ανάπτυξη 2,7% το 2017.

Μοσκοβισί στη Βουλή: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις
-

Την ικανοποίηση του για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Πιέρ Μοσκοβισί, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να μην εφησυχάζει αλλά να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων μιλώντας στη Βουλή, μετά τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο, επεσήμανε ότι η Ελλάδα «έφυγε» από τη φάση διαχείρισης κρίσης και έγινε πλέον «κανονικός εταίρος», σημείωσε ωστόσο, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται κεκτημένο.

«Οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς, όμως τίποτα δεν είναι κεκτημένο και δεν πρέπει να αποτελέσουν πρόσχημα για οπισθοδρόμηση», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι προσπάθειες για επενδύσεις να είναι ακατάπαυστες.

Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ανθεκτικότητα της οικονομίας, την αξιοπρέπεια και τη βούληση που έδειξε ο ελληνικός λαός και προέβλεψε ανάπτυξη 2,7% το 2017. Αναφερόμενος στην παρουσία του ΔΝΤ είπε ότι «είναι συντελεστής ορατότητας και αξιοπιστίας για την Ελλάδα».

Πιέρ Μοσκοβισί - Βουλή - ομιλία

Το σχόλιο του ΚΚΕ για τις επαφές Μοσκοβισί 

«Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι τόσο η Κομισιόν όσο και η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα προσανατολισμένες στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και τη γρήγορη υλοποίηση της β’ αξιολόγησης, στο πλαίσιο της οποίας βρίσκεται και η περαιτέρω απελευθέρωση στην αγορά εργασίας, δηλαδή οι νέες αντιδραστικές ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ και προσθέτει πως «επιβεβαιώθηκε, επίσης, ότι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων θεωρείται ως το βασικό προαπαιτούμενο για την «επιστροφή στην κανονικότητα» και  την προσέλκυση επενδύσεων, δηλαδή για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών».

Πιέρ Μοσκοβισί - Βουλή - ομιλία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)