Κόμματα

07 Ιουλίου 2016 08:50

Δημοκρατική Ευθύνη, το κόμμα που ιδρύει ο Χάρης Θεοχάρης

Την ίδρυση νέας πολιτικής παράταξης ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού. Ποιοι θα είναι μαζί του. Τα 1500 ονόματα που έχουν υπογράψει το προσκλητήριο πολιτών.

Δημοκρατική Ευθύνη, το κόμμα που ιδρύει ο Χάρης Θεοχάρης
-

Δημοκρατική Ευθύνη είναι το όνομα του νέου πολιτικού κόμματος, που ιδρύει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Όπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, κατά την ανακοίνωση της ίδρυσης της νέας πολιτικής κίνησης, αυτή θα τοποθετείται στο χώρο του προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού χώρου και δεν θα είναι «αρχηγοκεντρική».

Ο Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωση τη δημιουργία του νέου κόμματος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, από όπου και επιβεβαίωσε ότι, ένα από τα πρόσωπα που θα είναι μαζί του, στην νέα παράταξη, θα είναι και ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος.

Η παρουσίαση της Δημοκρατικής Ευθύνης θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιουλίου. 

«Είναι μια πολιτική κίνηση που έχει μια συλλογική πολιτική. Μαζευτήκαμε άνθρωποι που έχουμε μια συναντίληψη. Άνθρωποι λιγότερο ή περισσότεροι γνωστοί, όταν ήρθαν σε εμάς, τους αγκαλιάσαμε από την πρώτη ημέρα εγώ και κάποιοι άλλοι που είμαστε λιγότερο ή περισσότερο ενεργοί στον πολιτικό στίβο. Εκτός από εμένα βοηθάει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή θεώρησε ότι αυτό που βλέπει αυτή την στιγμή είναι μια καινούργια προσπάθεια, διότι βλέπουμε ουσιαστικά να ακολουθείται η ίδια λογική, ο ίδιος δρόμος», δήλωσε αργότερα μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συνεργασία με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς (Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι), σημείωσε:

«Δεν νομίζω ότι έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες, οι οποίες να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτά που θα θέλαμε να δούμε, μια νέα μορφή πολιτικού σχηματισμού μπορεί να βγει από αυτή τη διαδικασία. Μπορεί να διαψευσθούμε. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τις διεργασίες στο χώρο αυτό...».

 Δείτε τα 1500 ονόματα που έχουν υπογράψει το προσκλητήριο πολιτών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)