Βουλή

23 Ιουνίου 2016 17:08

Υποεπιτροπή για το χρέος συστήνει η Βουλή

Μετά την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που είχε συστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τώρα έρχεται στη Βουλή η Υποεπιτροπή για την απομείωση του χρέους.

Υποεπιτροπή για το χρέος συστήνει η Βουλή
-

Τη σύσταση Υποεπιτροπής για την απομείωση του χρέους με τεχνικούς και πολιτικούς τρόπους αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

«Από το 2010 έχει τεθεί από πολλούς θεσμούς το θέμα της απομείωσης του χρέους και η Βουλή δεν μπορεί να απουσιάζει από το ιστορικό γίγνεσθαι», υποστήριξε ο πρόεδρος της επιτροπής Γ. Μπαλαούρας , διευκρινίζοντας ότι θα αξιοποιηθούν στοιχεία της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που είχε συστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς και κάθε άλλο υλικό.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν και δεν διαφώνησαν επί της ουσίας, δήλωσαν αιφνιδιασμένα, ενώ το ΚΚΕ διαφώνησε, καθώς υπάρχει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Η Υποεπιτροπή, θα απαρτίζεται από 21 βουλευτές (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από ΝΔ και από έναν βουλευτή από τα υπόλοιπα κόμματα) καθώς και από εμπειρογνώμονες και όπως δεσμεύθηκε ο Μάκης Μπαλαούρας θα ενημερωθούν σχετικά οι πολιτικοί αρχηγοί.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)