Βουλή

22 Ιουνίου 2016 20:12

Ξεναγοί και υπήκοοι χωρών εκτός ΕΕ

Τι προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομίας, Τουρισμού και Παιδείας. Επαναπροσδιορίζονται τα πρόστιμα στα τουριστικά καταλύματα.

Ξεναγοί και υπήκοοι χωρών εκτός ΕΕ
-

 

Και υπήκοοι χωρών εκτός Ε.Ε. θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα του ξεναγού σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομίας, Τουρισμού και Παιδείας.

Με τη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα και σε υπηκόους τρίτων χωρών, εκτός Ε.Ε. να ασκούν το επάγγελμα του ξεναγού, αλλά και να συμμετέχουν σε ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης για την άσκηση αυτού.  «Καταργείται ο περιορισμός που ίσχυε μέχρι σήμερα για τις Σχολές Ξεναγών που απευθυνόταν μόνον σε Έλληνες επήκοους και δίνεται η δυνατότητα και σε πολίτες τρίτων χωρών να ασκούν νόμιμα το επάγγελμα», ανέφερε αναπτύσσοντας την τροπολογία που συνυπογράφει μαζί με τους Γιώργο Σταθάκη και Νίκο Φίλη, η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Όπως είπε, με την τροπολογία αυτή επιλύεται το ζήτημα της ξενάγησης στις λεγόμενες σπάνιες γλώσσες.

Με την ίδια τροπολογία επαναπροσδιορίζονται τα πρόστιμα στα τουριστικά καταλύματα που δεν πληρούν τους όρους λειτουργίας. Εκτός της ανάκλησης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ) επιβάλλεται και χρηματικό πρόστιμο, κλιμακούμενο, από 5.000 ευρώ – 15.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό κλινών του καταλύματος. Το πρόστιμο σήμερα ορίζεται στα 200 ευρώ ανά κλίνη. Με την ανάκληση του ΕΣΛ, εκδίδεται νέο ανάλογα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας που πληροί το εκάστοτε, κάθε φορά κατάλυμα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)