Γενικά

16 Ιουνίου 2016 12:00

Συνεχίζεται η κόντρα για τους “παραιτηθείτε”

Για ικανοποιητική συμμετοχή και αυθόρμητη συγκέντρωση μιλά η αντιπολίτευση. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο λένε κυβερνητικού κύκλοι. Θα έχει και συνέχεια υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

Συνεχίζεται η κόντρα για τους “παραιτηθείτε”
-

Η επόμενη ημέρα τις συγκέντρωσης με το σύνθημα «παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, βρήκε τα επιτελεία των κομμάτων να προβαίνουν σε διαφορετικές εκτιμήσεις, παρά το γεγονός ότι επισήμως όλα τα κόμματα φρόντισαν να κρατήσουν αποστάσεις από αυτήν.

Ακόμα και ο αριθμός των συμμετεχόντων αποτέλεσε σημείο τριβής, με τους κυβερνητικούς κύκλους να κάνουν λόγο για 3.000-4.000 πολίτες, με τις εκτιμήσεις στελεχών της αντιπολίτευσης να τους ανεβάζουν από 7.000 ως και 10.000.

Τα πολιτικά πρόσωπα που έδωσαν το παρών δεν ήταν πολλά, καθώς η αντιπολίτευση δεν ήθελε να δώσει την αίσθηση ότι καπελώνει την συγκέντρωση, αλλά στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ο Ιάσων Φωτήλας και ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι, πρώην βουλευτές όπως η Ζέτα Μακρή,  ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ το παρών έδωσε και ο Θάνος Τζήμερος.

Συγκέντρωση - Σύνταγμα - παραιτηθείτε - Γεωργιάδης

Συγκέντρωση - Σύνταγμα - παραιτηθείτε - Γεωργιάδης

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι, «μία ομάδα ανθρώπων μέσω του διαδικτύου, οργάνωσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση μετά τις εκλογές» και σημείωσε ότι ήταν μία καλή αρχή.  

Αντίθετα κύκλοι προσκείμενοι στο Μαξίμου, τόνισαν, «Αυτό που περιμέναμε αυτό ήταν. Είναι σαφές, όπως υποστηρίζουν, πως η ΝΔ πόνταρε πάρα πολλά στην επιτυχία της χθεσινής συγκέντρωσης. Το σχέδιο ήταν να πετύχει και να βγει μπροστά  δημιουργώντας πολιτικό θέμα...

Όπως συμπληρώνουν «έσπρωξαν» όσο μπορούσαν τη συγκέντρωση και χθες με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, αλλά και προχθές με τη συνέντευξη τύπου σε μια προσπάθεια να αναδείξουν ένα κλίμα αντιδημοκρατικό.

Συγκέντρωση - Σύνταγμα - παραιτηθείτε

Συγκέντρωση - Σύνταγμα - παραιτηθείτε

Συγκέντρωση - Σύνταγμα - παραιτηθείτε

Ενδεικτική του κλίματος και η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, όπου μετά τις ειρωνικές αναφορές για «ελικόπτερα που θα έπαιρναν την Κυβέρνηση…», σχολίασε μεταξύ άλλων, «τέτοιο κάζο ούτε οι πιο απαισιόδοξοι από την αντιπολίτευση δεν το περίμεναν».

Την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στο ρεπορτάζ του το left.gr το οποίο υποστηρίζει: Ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα για κάθε αριστερό. Παρά την κινητοποίηση της ΝΔ και την προπαγάνδα των βαρόνων των ΜΜΕ όσοι συγκεντρώθηκαν δεν ξεπέρασαν τις 3.000-4.000 άτομα και αυτό ήταν όλο-όλο.

Παύλος Πολάκης - facebook

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)