Κυβέρνηση

14 Ιουνίου 2016 17:34

“Άφεση αμαρτιών” δίνει ο Φίλης σε σχολεία που δεν κάνουν προσευχή

«Δεν είναι αμαρτία μια μέρα να μην ξεκινήσει με προσευχή το σχολείο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

“Άφεση αμαρτιών” δίνει ο Φίλης σε σχολεία που δεν κάνουν προσευχή
-


«Δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με προσευχή στο σχολείο» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο ζήτημα της πρωινής προσευχής στα σχολεία. «Δεν θέλουμε φετφάδες»  πρόσθεσε ο κ. Φίλης, κατά την επίσκεψή του στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας. 

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις παρελάσεις επεσήμανε πως καταλαβαίνει ότι ένας « γονιός, μπορεί να θέλει να καμαρώσει το παιδί του σε μια παρέλαση» αλλά « είναι πιο ωραία από μια παρέλαση στρατιωτικού χαρακτήρα, μια ωραία εκδήλωση στην πλατεία του χωριού ή της πόλης, με χορούς παραδοσιακούς, μ' ένα λόγο, μ' ένα θεατρικό σκετς».

«Δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης», συμπλήρωσε ο υπουργός Παιδείας παραπέμποντας, πάντως,  για την τελική απόφαση στο  σύλλογο διδασκόντων και  στο Δήμος.

«Οποιαδήποτε απόφαση θα είναι σωστή. Δεν υπάρχουν δόγματα. Κι ας είναι διαφορετικές οι αποφάσεις από σχολείο σε σχολείο», είπε ο Νίκος Φίλης

Παράλληλα διευκρίνισε, ότι για τη νέα σχολική χρονιά προβλέπεται λήξη των μαθημάτων στις 13.15 ενώ τα παιδιά, οι γονείς των οποίων το επιθυμούν, θα μπορούν να παραμένουν στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 16.00.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)