Βουλή

13 Ιουνίου 2016 16:12

Νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Θέλουν να ξεκινήσει διάλογος σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο και να εκπονηθεί εθνικό σχέδιο για τη χορήγηση κάνναβης για ιατρική χρήση.

Νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
-

Τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρική χρήση ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Μάκη Μπαλαούρα.

Με ερώτηση τους στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας ζητούν να αρχίσει ο διάλογος σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο και να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς να προμηθεύονται κάνναβη για ιατρική χρήση σε όλες τις μορφές όπως λάδι, φαρμακευτικά σκευάσματα, βάμματα και άλλα, με πλήρη κάλυψη από το ΕΣΥ, όπως ισχύει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη όπως στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αγγλία και την Ιταλία.

«Τα οικονομικά οφέλη από την καλλιέργεια εντός της χώρας μας της κάνναβης για ιατρική/θεραπευτική   και   ερευνητική   χρήση   θα   είναι   πολλαπλά (αναζωογόνηση   της   αγροτικής   μας   οικονομίας  και  της   μεταποίησης, επανέναρξη  εξαγωγών  προϊόντων κάνναβης   ύστερα   από   πολλές   δεκαετίες παύσης,   ενίσχυση   των   ασφαλιστικών   ταμείων   που   θα   γλυτώσουν   την επιβάρυνση   από   τα   ακριβά   συνταγογραφούμενα   προϊόντα   της φαρμακοβιομηχανίας)», αναφέρουν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)