Κυβέρνηση

09 Μαΐου 2016 11:53

Γεροβασίλη: Νίκη της Ελλάδας η συζήτηση για το χρέος στο Eurogroup

Κατά την Κυβερνητική Εκπρόσωπο το σημείο αιχμής στο σημερινό Eurogroup είναι η συζήτηση περί χρέους.Τι είπε για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό. "Πυρά" εναντίον της αντιπολίτευσης.

Γεροβασίλη: Νίκη της Ελλάδας η συζήτηση για το χρέος στο Eurogroup
-

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι σήμερα επισήμως και για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι του Eurogroup το ζήτημα του χρέους. Είναι νίκη της Ελλάδας ότι φτάνουμε στο “διά ταύτα”. Εμείς τηρήσαμε  τις υποχρεώσεις μας κι αυτό λένε όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία χαρακτήρισε τη συζήτηση «σημείο αιχμής» στο σημερινό Eurogroup.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος μιλώντας στον Alpha 989 είπε ότι το καλοκαίρι ψηφίστηκε μία συμφωνία «την οποία οφείλουν να τηρήσουν όλα τα μέρη προκειμένου με συνέπεια να οδηγηθούμε στην έξοδο από τον δύσκολο δρόμο των μνημονίων και της επιτήρησης. Από την πλευρά μας αποδεικνύεται ότι τηρούμε τα συμφωνηθέντα παρόλο που διαπραγματευόμασταν μέχρι να πετύχουμε αυτό το οποίο καταφέραμε τελικώς, δηλαδή να μην επιβαρυνθούν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, να τηρηθούν οι “κόκκινες γραμμές” όπως η μη μείωση των κυρίων συντάξεων».

«Σήμερα ο κ. Τσακαλώτος πηγαίνει στο Eurogroup  έχοντας μαζί του τη συνέπεια, την αποφασιστικότητα και το συμφωνηθέν κομμάτι της αξιολόγησης, δηλαδή το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό, ψηφισμένα από το ελληνικό κοινοβούλιο» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες είπε ότι πρόκειται για μεταρρύθμιση την οποία χαρακτήρισε δίκαιη, σε συνθήκες δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Για το Ασφαλιστικό, είπε ότι μεγαλύτερος διάλογος δεν έχει γίνει ποτέ κι ότι η συζήτηση διήρκεσε σχεδόν πέντε μήνες «ώστε να βρούμε την καλύτερη εκδοχή του».

Έκανε λόγο για μικρές επιβαρύνσεις στα μεσαία, κυρίως, εισοδήματα παρά όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες και εξαπέλυσε πυρά εναντίον της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και επενδύει στην καταστροφολογία ως τελευταίο χαρτί προκειμένου να μην υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)