Βουλή

20 Απριλίου 2016 23:30

Πασχαλινό “δώρο” στους αγρότες

Περισσότερα από 650 εκ. ευρώ θα κατευθυνθούν στον αγροτικό χώρο, όπως ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Αποστόλου.

Πασχαλινό “δώρο” στους αγρότες
-


Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα καταβληθούν περισσότερα από 650 εκ. ευρώ στους αγρότες ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου.  

Παράλληλα, διεμήνυσε προς τον αγροτικό κόσμο ότι όσα έχει υποσχεθεί, σχετικά με τις πληρωμές, θα γίνουν εντός του χρόνου των δεσμεύσεών του. Έτσι, όπως τόνισε ο κ. Αποστόλου θα δοθούν στους αγρότες τα ποσά που αφορούν το «πρασίνισμα», το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης και την εξισωτική, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου. 

«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η νέα ΚΑΠ. Είμαστε συνεπείς, εξακολουθούμε να υπηρετούμε τον αγροτικό χώρο και θα δώσουμε την μάχη για τον αγροτικό κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου, υπογράμμισε πως «έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι μάχες αυτές θα είναι καρποφόρες.  

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που δέχθηκε έντονη κριτική από σύσσωμη την αντιπολίτευση, σημείωσε ότι η Πολιτεία στο εξής θα υποστηρίζει τους συνεταιρισμούς που έχουν υπόσταση και στηρίζονται στην δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία και η νομιμοποίησή τους θα κατοχυρώνεται από την καθολική και ενεργό συμμετοχή των παραγωγών.  

Ταυτοχρόνως κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι ασκούν στείρα αντιπολίτευση αντί να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για την οργάνωση του συνεταιριστικού χώρου, τον οποίο ως κυβερνήσεις «χρεοκόπησαν» και κληροδότησαν στην κυβέρνηση «γόρδιους δεσμούς».  

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση  

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Γιώργος Βλάχος, καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια να θέσει υπό τον στενό έλεγχο της τους συνεταιρισμούς καταργώντας το αυτοδιοίκητο. Ότι βάζει «ταφόπλακα» στο συνεταιριστικό κίνημα κατηγόρησε τον υπουργό ο Μιχάλης Τζελέπης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας και «σφικτό κομματικό εναγκαλισμό».  

Τίθενται σε ισχύ τα μέτρα του Τρίτου Μνημονίου, που τσακίζει την φτωχομεσαία αγροτιά, εκτίμησε ο Νίκος Μωραϊτης από το ΚΚΕ και κάλεσε τον λαό να ξεσηκωθεί. Για εξαντλητικές γραφειοκρατικές ρυθμίσεις, αλλά και «παραθυράκια», με παρεμβάσεις στα εσωτερικά των συνεταιρισμών μίλησε εκ μέρους του Ποταμιού η Κατερίνα Μάρκου. Ελλιπή χαρακτήρισε τη ρυθμιστική παρέμβαση ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)