Γενικά

01 Απριλίου 2016 21:32

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ

Που έφτασε η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Μάχη για την τρίτη θέση. Τι λένε οι πολίτες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Προσφυγικό.

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ
-

Παγιώνεται πλέον η εικόνα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, λίγους μόλις μήνες μετά τις εκλογές, με τη ΝΔ όχι απλώς να προηγείται στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, αλλά και να διευρύνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην εκτίμηση που αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων με 4%, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 1,5%.

Τα δύο πιο χαρακτηριστικά ευρήματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για τον ΣΚΑΪ,είναι η αίσθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για τη Διαφθορά στη Βουλή (το 23% θεωρεί ότι κέρδισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ το 16% ο πρωθυπουργός) και η αποδοκιμασία των χειρισμών της κυβέρνησης στο προσφυγικό.

 Το 66% θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού από την κυβέρνηση είναι λανθασμένη (το 48% διαφωνεί απόλυτα και το 18% μάλλον διαφωνεί) και μόλις το 20% την επικροτεί (8% συμφωνεί απόλυτα με αυτή και 12% μάλλον συμφωνεί). Το 47% θεωρεί ότι η παρουσία προσφύγων στην Ελλάδα αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα, ενώ το 43% όχι.

Η Ν.Δ. προηγείται στην παράσταση νίκης, καθώς ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα προτίθενται να ψηφίσουν, το 50,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η Ν.Δ., ενώ το 20,5% εκτιμά ότι θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάλογο πνεύμα και ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το 31,5% επιθυμεί να σχηματισθεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία και το 36% επιθυμεί άλλη εξέλιξη.

Η Ν.Δ. παρουσιάζει αυξημένη συσπείρωση (81%), ενώ αντίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει μια αίσθηση αποσυσπείρωσης με το σχετικό ποσοστό να είναι μόλις 43%.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)