Ευρωπαϊκή Ενωση

08 Μαρτίου 2016 13:38

Επίθεση Τσίπρα σε Όρμπαν και Φίτσο

"Δεν θέλετε απόφαση γιατί δεν έχετε πρόβλημα ενώ εμείς εχουμε"  είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ηγέτες της "Ομάδας του Βίζεγκραντ" στη Σύνοδο Κορυφής

Επίθεση Τσίπρα σε Όρμπαν και Φίτσο
-

«Αν πιστεύετε ότι όσοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους έρχονται για να μείνουν στην Ελλάδα και δεν θα βρουν τρόπο να περάσουν κάνετε λάθος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής για τη στάση «Ομάδας του Βίζεγκραντ».

Οι 4 χώρες της «Ομάδας του Βίζεγκραντ» διαφώνησαν με την απόφαση να αιτούνται άσυλο μέσω Τουρκίας οι Σύροι, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα.

«Αυτά που προτείνει ο Βίκτορ (σ.σ. Όρμπαν) είναι τα ίδια που λέει εδώ και τρεις μήνες. Το plan B (κλειστά σύνορα) είναι ηθικά απαράδεκτο και πρακτικά αδιέξοδο» τόνισε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «ο μόνος τρόπος είναι να συνεργαστούμε με την Τουρκία».

«Ξεγυμνώνουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Δεν θέλετε απόφαση γιατί δεν έχετε πρόβλημα ενώ εμείς εχουμε» πρόσθεσε.

«Λέτε ότι η πρόταση για μετεγκατάσταση από την Τουρκία απειλεί τους μετανάστες. Ανοίξτε τότε ξανά τα σύνορα και έτσι να μην δημιουργείται πρόβλημα» τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

Απευθυνόμενος στον Σλοβάκο Πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο, ο Αλέξης Τσίπρας του είπε: «αυτά που λες και κάνεις είναι πέρα και έξω από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και αποτελεί βαρβαρότητα. Για πόσο ακόμα μπορεί να σε ανέχεται η Ευρώπη, όταν για να κερδίσεις τις εκλογές χρησιμοποιείς ακροδεξιές κορώνες».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)