Βουλή

01 Μαρτίου 2016 19:04

Σκουρλέτης: Δεν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η μικρή ΔΕΗ

«Δεν θα προχωρήσει ούτε η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ», διαμηνύει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Σκουρλέτης: Δεν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η μικρή ΔΕΗ
-


Ευέλικτους τρόπους είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ αναζητά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Στις σκέψεις του υπουργείου είναι η είσπραξη μικρότερων ποσών σε μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό. «Η κοινωνική ευαισθησία της ηγεσίας υπουργείου και της ΔΕΗ είναι δεδομένες, παρόλα αυτά υπάρχει η ανάγκη να δούμε και πιο ευέλικτους τρόπους είσπραξης των οφειλομένων ποσών με ενδεχομένως πιο αραιό τρόπο», είπε ο Π. Σκουρλέτης.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη για την ανάθεση της προμήθειας DIESEL και λοιπών υγρών καυσίμων για κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως η μικρή ΔΕΗ δεν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ενώ δεν θα προχωρήσει ούτε η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.  

Ο κ. Παναγιωτάκης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του οι οφειλές ήταν 2 δισεκατομμύρια ευρώ και τώρα είναι 2,3 δισεκατομμύρια. Αντιθέτως, οι οφειλέτες μειώθηκαν απο 2,5 εκατομμύρια σε 2,100 εκατ.  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)