Βουλή

01 Μαρτίου 2016 15:45

ΝΔ: Μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων

Απαντήσεις από τον Γιώργο Κατρούγκαλο σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις ζητούν 20 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΝΔ: Μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων
-

Τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών για τις μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεταφέρουν με ερώτηση τους στη Βουλή, 20 βουλευτές της ΝΔ.

Με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 είχε δρομολογήσει διαδικασίες όπως το σύστημα ΑΤΛΑΣ (ψηφιοποίηση ασφαλιστικής ιστορίας), διασύνδεση Πληροφοριακού Συστήματος ΙΚΑ και Γενικού Λογιστηρίου με το Σύστημα απονομής Επικουρικών Συντάξεων, καθώς και την ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του Ταμείου ΤΕΑΥΕΚ, του ΕΤΕΑ για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:  

- Ποιο είναι το πλήθος των σε εκκρεμότητα αιτήσεων συντάξεων κύριων και επικουρικών ανά έτος και ανά ταμείο;

- Ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος αναδρομικών συντάξεων ανά ταμείο;

- Ποια η εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας των εργαζομένων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση;

- Για τα μέτρα και τις δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων καθυστερήσεων απονομής των συντάξεων. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)