Κόμματα

16 Φεβρουαρίου 2016 19:31

Ποτάμι: Η Κυβέρνηση επιθυμεί ενημέρωση απόλυτα ελεγχόμενη

Οι δηλώσεις Βερναρδάκη, αποτέλεσαν «κόκκινο πανί» και για το Ποτάμι, το οποίο σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για νοοτροπία ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Ποτάμι: Η Κυβέρνηση επιθυμεί ενημέρωση απόλυτα ελεγχόμενη
-

Τα όσα υποστήριξε για την λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από το Ποτάμι, το οποίο σε ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την ενημέρωση απολύτως ελεγχόμενη, επιδεικνύοντας νοοτροπία που συναντά κανείς σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Η απίστευτη δήλωση του κ.Βερναρδάκη ότι «μία από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών Μέσων Ενημέρωσης» επιβεβαιώνει με τον πλέον κυνικό τρόπο πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ενημέρωση.

Την θέλει απολύτως ελεγχόμενη, όπως στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Στις δημοκρατίες τα Μέσα προφανώς και είναι αυτόνομα και όχι ελεγχόμενα. Ο έλεγχος του κράτους εξαντλείται στην τήρηση των νόμων και όχι στην υπαγόρευση περιεχομένου. Αν θέλουν να χτυπήσουν τη διαπλοκή και το μαύρο χρήμα ας οργανώσουν το ΣΔΟΕ και τους αρμόδιους ελεγκτικούς και διωκτικούς μηχανισμούς.

Οι κυνικές δηλώσεις του κ.Βερναρδάκη επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες του Ποταμιού για το τι έχουν σκοπό να κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στο χώρο του διαδικτύου. Η κυβέρνηση απαντώντας παρουσιάζει ως προαιρετική την ένταξη των ιντερνετικών Μέσων σε Κυβερνητικό Μητρώο. Θα ήταν προαιρετική αν η ένταξη δεν ήταν η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να έχουν πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση. Δηλαδή αν δεν έρθεις μαζί μας, δεν έχει διαφήμιση.

Το Μητρώο είναι κυβερνητικό διότι δε λειτουργεί υπό κάποια ανεξάρτητη αρχή αλλά υπό την τελική ευθύνη του υπερ-Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης. Όπως και το "μοντέλο" του υπερ-Υπουργού κ. Ν.Παππά στην τηλεόραση. Οι άνθρωποι είναι καθαρό τι θέλουν. Οι Υπουργοί το ομολογούν δίχως ντροπή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)