Κυβέρνηση

12 Ιανουαρίου 2016 15:23

Μιχελογιαννάκης: Χαθήκαμε αν γίνουν όσα ζητούν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό

Τις απαιτήσεις των δανειστών σχετικά με το Ασφαλιστικό και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχελογιαννάκης: Χαθήκαμε αν γίνουν όσα ζητούν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό
-

Τις απαιτήσεις των δανειστών σχετικά με το Ασφαλιστικό απαριθμεί ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σχολιάζοντας ότι «αν γίνουν αυτά, χαθήκαμε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οι δανειστές ζητούν «εθνική σύνταξη των 384 χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, το πρώτο. Επικουρική, με εισοδηματικά κριτήρια. Τρίτον, δεν δέχονται να χτυπηθούν περισσότερο τα ευγενή ταμεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, τράπεζες. Τέταρτον, στο νέο υπολογισμό της συντάξεως, να χαμηλώσουν τα ποσοστά αναπλήρωσης. Το άλλο το οποίο βάζουν είναι η πλήρης κατάργηση του εφάπαξ. Και στο ΕΚΑΣ δεν ζητούν τα 664 ευρώ να γίνεται ελάχιστο κοινωνικό εγγυημένο εισόδημα. Ουσιαστικά, ελάχιστο εγγυημένο είναι το 80% της εθνικής σύνταξης, δηλαδή 350 με 384, αλλά ζητούν κατάργησή του».

Μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ FM αναφέρθηκε και στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας «εντυπωσιασμένος», για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έχει ακούσει πολύ κόσμο «στην αλλαγή και απαξίωση του συστήματος που υπάρχει και που σήμερα στρέφεται ο κόσμος εναντίον του πολιτικού συστήματος, σαν ένα από τα πρώτα και μεγάλα επιχειρήματά του να είναι ‘μα, αυτοί είναι πάντα οι ίδιοι, ανακυκλώσιμοι, οικογενειοκρατία κλπ’. Ψήφισαν όμως στατιστικά σημαντικά, ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, πάλι την οικογενειοκρατία, αυτό είναι το πρώτο.

Το δεύτερο είναι ότι σήμερα, αν πας σε έναν βουλευτή, το ρουσφέτι που ζητάς δεν είναι να σε διορίσει κάπου, ξέρεις, γνωρίζεις την ανεργία, καλπάζουσα και ανεξέλεγκτη. Κοιτάζεις πώς να διαφυλάξεις τη θέση σου και χίλια δυο τέτοια πράγματα. Δηλαδή, μια ανασφάλεια στο εργασιακό. Ένας, ο οποίος είναι μη Κεϋνσιανικού μοντέλου εκφραστής, όπως ο Κυριάκος, με αυτή την προσήλωση την ορθόδοξη, την οποία έχει στις μνημονιακής προέλευσης μεταρρυθμίσεις σε αυτό το μικρό, στυγνό κράτος, με το νομοσχέδιο που είχε κάνει με τις απολύσεις, με τις καθαρίστριες και όλα αυτά, αυτά που ζητά ο κόσμος είναι λίγο παράδοξα».

«Όταν έχεις περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή και υγειονομική μελέτη και είσαι σύννομος και δεν επηρεάζεις αιγιαλούς και αρχαιολογίες και έχεις την οποιαδήποτε υποχώρηση σε μια επένδυση, είναι έγκλημα. Σε μια Ελλάδα αποψιλωμένη από επενδύσεις… Να είναι σύννομη όμως. Γιατί σε ένα χώρο τέτοιο που προσπαθείς να φτάσεις στον ελευθεροεπαγγελματία να ζήσει με 200 ευρώ, τουλάχιστον φτιάξε μια ρήτρα ανάπτυξης με ένα επενδυτικό πρόγραμμα για να πετύχει», είπε αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διακοπή εργασιών της Eldorado στις Σκουριές. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)