Βουλή

22 Δεκεμβρίου 2015 21:06 Τελευταία ενημέρωση : -

Διχάζει Κυβέρνηση και ΝΔ το Σύμφωνο Συμβίωσης

Κλυδωνισμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Διχάζει Κυβέρνηση και ΝΔ το Σύμφωνο Συμβίωσης
-

Εκρηκτικό είναι το κλίμα από το πρωί στη Βουλή που συζητείται η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, που διχάζει τα κόμματα.

Πολλές ήταν οι στιγμές έντασης, με τους τόνους να ανεβαίνουν συχνά, ενώ δεν έλειψαν και οι χυδαιότητες από την Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, υπήρχαν διαφοροποιήσεις σε τρία μέτωπα. Εντός της συγκυβέρνησης, αφού οι  ΑΝΕΛ εμμένουν στις διαφωνίες τους, καταψηφίζοντας όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν σε αυτό το θέμα, με τον Βασίλη Κόκκαλη να δηλώνει ότι το κόμμα του λέει «όχι» στο σύμφωνο γιατί λέει «ναι» στο Σύνταγμα. «Η οικογένεια είναι η προαγωγή του έθνους. Πώς όμως θα προαχθεί με υιοθεσία τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια;», είπε.

Διαφοροποιήσεις όμως παρουσιάζονται και εντός των ΑΝΕΛ, αφού ο Κώστας Ζουράρις υπερηφίζει το νομοσχέδιο για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης.

Την ίδια ώρα, κι ενώ στη ΝΔ εκφράζονται ισχυρές επιφυλάξεις και μιλούν για ψήφο κατά συνείδηση, η Νίκη Κεραμέως βγήκε στο αντάρτικο, δηλώνοντας πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Απαραίτητο βήμα χαρακτήρισε την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Πάντως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρακσευόπουλος υποστήριξε ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν εισάγει την τεκνοθεσία και την υιοθεσία.

Η Βασιλική Κατριβάνου που τάσσεται και υπέρ του πολιτικού γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών περιέγραψε εμπειρία της με ζευγάρι gay γυναικών. Όπως είπε, έζησε για 3 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα ζευγάρι λεσβιών που μεγάλωναν ένα παιδί σε αξιοζήλευτο περιβάλλον.

Εντάσεις παρατηρήθηκαν μετά το ρατσιστικό παραλήρημα βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οι αναφορές του Γιάννη Λαγού σε Πακιστανούς που αγαπούν τις κατσίκες τους, αλλά σε διάταξη που απαγορεύει τα συσσίτια, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φορούν σήμερα στο πέτο τους συμβολικά μια κονκάρδα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ως δείγμα υποστήριξης των δικαιωμάτων της κοινότητας ομοφυλοφίλων.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την αντίθεσή του όταν κλήθηκε να σχολιάσει το σύμφωνο συμβίωσης δηλώνοντας πως «ό, τι είναι έξω από τον τρόπο ζωής της Εκκλησίας είναι εκτροπή από τη ζωή».

Το πρωί υπήρξαν αντιδράσεις και στο Αίγιο όπου οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα ως ένδειξη διαμαρτρίας,  ενώ σε κεντρικά σημεία της πόλης αναρτήθηκαν σχετικά πανό.  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)