Γενικά

19 Δεκεμβρίου 2015 13:18

Ο Τσίπρας εξήρε την προσφορά του Λιμενικού στην σωτηρία των προσφύγων

“Έχετε σώσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων στο Αιγαίο” τόνισε ο πρωθυπουργός προς τον Αρχηγό του Λιμενικού κατά την περιοδεία του στη Δραπετσώνα.

Ο Τσίπρας εξήρε την προσφορά του Λιμενικού στην σωτηρία των προσφύγων
-

To έργο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στη διαχείριση και διάσωση μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό του Σώματος Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

"Έχετε σώσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων στο Αιγαίο", τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Αρχηγό του Λιμενικού, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μίας ενιαίας ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, είπε ότι έχει αναφέρει στους Ευρωπαίους ομολόγους του τη μεγάλη εμπειρία που αυτή τη στιγμή έχει το λιμενικό σώμα στα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Ο αρχηγός του Λιμενικού είπε ότι ένα σκάφος της Frontex δεν κάνει τίποτε παραπάνω από αυτό που κάνουν τα σκάφη του λιμενικού σώματος. "Και το κάνουμε καλύτερα γιατί έχουμε την εμπειρία", πρόσθεσε. "Όχι μόνο αυτό. Έχετε διασώσει μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες, χιλιάδες ζωές", συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ενώ στην επισήμανση του αρχηγού του Λιμενικού ότι έχουν διασώσει 57.000 ανθρώπους έως χθες, ο πρωθυπουργός ανέφερε: "Τους μετράτε; Εγώ έχω χάσει το μέτρημα…".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)