Κυβέρνηση

30 Νοεμβρίου 2015 19:37

Πλούσια η ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα-Βαλς

Τι είπαν οι δύο Πρωθυπουργοί στο περιθώριο της διάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι. Πού εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Πού επικεντρώθηκε η συζήτηση τους.

Πλούσια η ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα-Βαλς
-

Συνάντηση με τον Μανουέλ Βάλς είχε ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου για το Κλίμα, στο Παρίσι.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Γάλλο ομόλογό του,  την αμέριστη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Κατά τη συνομιλία τους οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι η επιτυχία του ταξιδιού του Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα, δημιουργεί θετικό έδαφος και για μια επίσκεψη του Μανουέλ Βαλς.

Στόχος, η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και η διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων.

Οι κ. Τσίπρας και Βαλς συζήτησαν εκτενώς και το Προσφυγικό, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, καθώς επίσης συζήτησαν και για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την εφαρμογή του Προγράμματος , καθώς και την προοπτική της αλλαγής στην Ευρώπη.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο των επαφών του, στο Περιθώριο της Συνόδου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνάντηση - Γάλλος - Πρωθυπουργός - Αλ. Τσίπρας

Συνάντηση - Γάλλος - Πρωθυπουργός - Αλ. Τσίπρας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)