Κόμματα

30 Νοεμβρίου 2015 11:19

ΝΔ: Σήμερα η επιλογή της εταιρείας για τις εκλογές

Με στόχο οι κάλπες να στηθούν στις 13 Δεκεμβρίου συνδριάζει σήμερα η ΚΕΦΕ. Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο..

ΝΔ: Σήμερα η επιλογή της εταιρείας για τις εκλογές
-

Σήμερα συνεδριάζει η ΚΕΦΕ για τη διαδικασία των εσωτερικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να συζητηθούν τα όσα βρέθηκαν στο τραπέζι του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αλλά και τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό που ξεκινά στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Με στόχο τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στις 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, παρατείνοντας την αγωνία στη Συγγρού.

Στη συνεδρίαση του Σαββάτου κατέληξαν σε μία, τουλάχιστον εταιρεία, η οποία θα αναλάβει την online σύνδεση των εκλογικών κέντρων και αναμένεται η κοστολόγηση της διαδικασίας, ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι αυτό της ανάληψης της διαδικασίας από μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο. Αυτή η επιλογή κοστίζει λιγότερο και προβλέπει την προσέλευση του ψηφοφόρου στο εκλογικό τμήμα, από όπου θα υπάρχει επικοινωνία του υπεύθυνου του εκλογικού τμήματος με το τηλεφωνικό κέντρο, του οποίου οι υπάλληλοι θα έχουν μπροστά τους τις λίστες του υπουργείου Εργασίας.

Υπάρχει και πρόταση που έγινε από μέλος της ΚΕΦΕ η οποία λέει να ψηφίσουν οι πολίτες στα εκλογικά κέντρα των βουλευτικών εκλογών.

Στόχος της ΚΟ η κοινή στάση στη Βουλή

Στο μεταξύ, οι εσωκομματικές διαμάχες συνεχίζονται, με την πλευρά Μεϊμαράκη να τις πυροδοτεί δίνοντας στη δημοσιότητα τη σύμβαση με την εταιρεία λόγω της οποίας προκλήθηκε το φιάσκο.

Σε αυτό το κλίμα και στον απόηχο του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, μετά το οποίο εκφράστηκε η στήριξη των «4» στον Γιάννη Πλακιωτάκη, συνεδριάζει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Οι τόνοι απέναντι στον Πρωθυπουργό έχουν ήδη ανέβει, μετά και την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην αξιωματική αντιπολίτευση και τη δήλωση του μεταβατικού προέδρου ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας, πρωταγωνιστής, στα λόγια και την πράξη, της στρατηγικής ρήξης κατά τη διάρκεια της εξαετούς κρίσης, προκάλεσε δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και ένα διχαστικό δημοψήφισμα σε διάστημα λίγων μηνών, ακριβώς διότι απέκρουε ακόμη και την ιδέα, πόσο μάλλον την έκφανση μιας ευρύτερης συναίνεσης… Τα κυβερνητικά πεπραγμένα σε μείζονες τομείς καταδεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός αναζητά εναγωνίως, δικαιολογία της αποτυχίας του».

Μέσω άρθρου του στη Καθημερινή την κυβερνητική πολιτική ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας  ότι «η ανακεφαλαιοποίηση για την οποία επαίρεται σήμερα η Κυβέρνηση είχε πράγματι ως αποτέλεσμα τον αφελληνισμό των τραπεζών. Αλλά παράλληλα προκάλεσε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο και σε παραδοσιακούς Έλληνες μεγαλομετόχους που είχαν στηρίξει τις τράπεζες σε προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου. Μάλιστα με την ανακεφαλαιοποίηση αυτή αποκλείστηκαν οι 'Έλληνες μικροεπενδυτές από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε τρεις από τις τέσσερις τράπεζες τη στιγμή που δόθηκε η δυνατότητα σε νέους μετόχους του εξωτερικού να αποκτήσουν τον απόλυτο μετοχικό έλεγχο των ελληνικών τραπεζών μόνο με 5 δισεκατομμύρια ευρώ». Ο βουλευτής της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει «αν προκύπτουν ευθύνες για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη ζημιά που προκλήθηκε στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτόξευσε πυρά στον Πρωθυπουργό σχετικά με τη στάση που κράτησε στο Συμβούλιο κι εκείνη που είχε ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσω twitter σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Δε φθάνει που αποφάσισε να γράψει αυτά τα τουίτς, αλλά ακόμη χειρότερο είναι ότι τα έσβησε μόλις φώναξε ο Νταβούτογλου. Εξευτελισμός...» αναφέρει ο Α.Γεωργιάδης. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)