Βουλή

27 Νοεμβρίου 2015 20:34 Τελευταία ενημέρωση : -

Θεοχάρης: Τροπολογία για να πληρωθεί υπερωρίες βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Έλαβε το ποσό των 5.764 ευρώ, ως αποσπασμένη υπάλληλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Θεοχάρης: Τροπολογία για να πληρωθεί υπερωρίες βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
-


Την ώρα οι χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες και αναζητούν τρόπους να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, η κυβέρνηση με φωτογραφική τροπολογία στο νόμο Κατρούγκαλου τον περασμένο Μάιο, βρήκε τρόπο για να πληρωθεί τις υπερωρίες της στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Μαρία Θελερίτη.

Το θέμα φέρνει με ερώτηση του στη Βουλή ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος  τονίζει ότι προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε το ποσό των 5.764 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση, ως αποσπασμένη υπάλληλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, επειδή δεν επαρκούσαν τα διαθέσιμα χρήματα του προϋπολογισμού του φορέα για το έτος 2015, τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός  και μεταφέρθηκαν χρήματα από τα κονδύλια που προορίζονταν για πολιτιστικές δραστηριότητες.

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε εκτός της Βουλής όλο και περισσότερες πόρτες κλείνουν σε ανέργους, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναζητούν με δαιδαλώδεις διαδικασίες τα δεδουλευμένα, τις υπερωρίες ή τις αποζημιώσεις τους από τους εργοδότες τους. Από την άλλη εντός της Βουλής και ειδικότερα στα έδρανα της κυβερνώσας παράταξης ανάλογης φύσης θέματα φαίνεται να τυγχάνουν άμεσης νομοθετικής επίλυσης, ενώ οποιαδήποτε πρακτικά εμπόδια φαίνεται πως υπερκερνώνται», υπογραμμίζει ο Χάρης Θεοχάρης.

Η απόφαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου για την πληρωμή των υπερωριών της Μαρίας Θελερίτη

Χάρης Θεοχάρης - Γιώργος Κατρούγκαλος - Θελερίτη Μαρία - απόφαση - σύνθεση

ΣΥΡΙΖΑ: Συνειρμοί που οδηγούν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας 

«Στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο της Μαρίας Θελερίτη» βλέπει το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Εκτιμά πως «όλος αυτός ο θόρυβος γίνεται για τα οφειλόμενα που δεν ήταν 5.764,48 αλλά 2.718,90 και αφορούσαν δεδουλευμένες υπερωρίες (βεβαιωμένες ανά μήνα) της  Θελερίτη Μαρία για τα έτη 2013 και 2014. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας 113,29 ευρώ για κάθε μήνα, όπου σημειωτέον τα είχαν λάβει  όλοι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στα κόμματα σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την ίδια με την αιτιολογία ότι  εργαζόταν  στα γραφεία του Σύριζα». 

Το Γραφείο Τύπου εξηγεί ότι «ο λόγος που είχε αποσπαστεί στο Σύριζα μετά τις εκλογές του 2012 δεν ήταν για να προετοιμάσει την υποψηφιότητά της (όπως πολύ θέλουν ευθέως ή αφήνουν να εννοηθεί), αλλά γιατί λόγω των ιδιαίτερων σπουδών της, της εμπειρίας και της γνώσης της στην Τ.Α.  Το κόμμα λοιπόν κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που του παρέχει ο νόμος, αποσπά περιορισμένο αριθμό  δημοσίων  Υπαλλήλων, ιδιαιτέρων και ειδικών προσόντων. Εργάστηκε δε στην νέα υπηρεσία για δύο χρόνια  σε ημερήσια απασχόληση, μετακινούμενη καθημερινά στην Αθήνα, χωρίς καμία άλλη κάλυψη πλην του μισθού της. Δεν διεκδίκησε τίποτε παραπάνω». 

«Ο νέος εργοδότης», καταλήγει, «ως όφειλε έστελνε κατάσταση υπερωριών εντός του προβλεπόμενου ορίου, ενώ η ΠΕΔ με τη σειρά της, ως υποχρεούτο, δεν κατέβαλε το ποσό μηνιαίως παρά  με καθυστέρηση 2 ετών, επειδή εργαζόταν στα γραφεία του  ΣΥΡΙΖΑ».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)