Κυβέρνηση

03 Νοεμβρίου 2015 19:22

ΚΥΣΟΙΠ: Συνεχίζεται το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

Εγκρίθηκαν οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου που θα αφορά στην καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

ΚΥΣΟΙΠ: Συνεχίζεται το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
-

Σε πλήρη σύνθεση και υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συνήλθε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.), με στόχο την έγκριση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί από το υπουργείο Υγείας εντός του Νοεμβρίου, και θα αφορά στην καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, διευκολύνει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας και διασφαλίζεται η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Παράλληλα εισάγονται ρυθμίσεις που ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, βελτιώνοντας συνολικά τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά του.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η συνέχιση του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και κατά το ερχόμενο έτος,  ενός προγράμματος που προσφέρει ουσιαστική στήριξη σε εκατοντάδες χιλιάδες ωφελούμενους που έχουν πληγεί από την κρίση. Η συνέχισή του, κρίνεται ως «διαπραγματεύσιμη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συγκρότηση διυπουργικής Επιτροπής για την Κοινωνική Οικονομία, με έργο την αναθεώρηση του σχετικού νομικού πλαισίου. Στόχος είναι η άρση της πολυδιάσπασης που χαρακτηρίζει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η ενοποίηση της συνεταιριστικής νομοθεσίας και η εξειδίκευση όλων των ειδικών περιπτώσεων στη βάση των διεθνών καλών πρακτικών.

Το συντονισμό της Επιτροπής αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)