Κυβέρνηση

03 Νοεμβρίου 2015 15:36

«Ασπίδα» Μαξίμου σε Φίλη μετά τα «πυρά» για τη γενοκτονία των Ποντίων

Σάλος έχει προκληθεί από τη δήλωση του Υπ.Παιδείας. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τον κυβερνητικό εταίρο. Αιχμές Μαξίμου σε ΝΔ.

«Ασπίδα» Μαξίμου σε Φίλη μετά τα «πυρά» για τη γενοκτονία των Ποντίων
-

«Είναι εκπεφρασμένη η θέση του Κοινοβουλίου για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως και της Κυβέρνησης. Παρ´ όλα αυτά ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατυπώνει προσωπικές απόψεις επιστημονικού χαρακτήρα» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, σχετικά με τη δήλωση του Νίκου Φίλη ότι η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία.

Κι ενώ ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ξεκαθαρίζει μέσω κύκλων του ότι, πρόκειται για προσωπική του άποψη, συνεργάτες του Μαξίμου αφήνουν αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «επιχειρεί να δημιουργήσει θόρυβο για λόγους εντυπώσεων σε σχέση με τα εσωκομματικά τους».

«Όταν αναφερόμαστε στους Έλληνες του Πόντου μιλάμε για γενοκτονία και όχι για εθνοκάθαρση» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ τη θέση τους από του Νίκου Φίλη έσπευσαν να διαχωρίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που μέσω ανακοίνωσής τους, τονίζουν ότι «δεν υιοθετούν την τοποθέτηση» του Υπουργού.

Η δήλωση του κ. Φίλη σχολιάστηκε έντονα από τα social media ενώ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, Χαράλαμπος Αποστολίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ως «προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη», συμπληρώνοντας ότι «έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό».

Ο κ. Αποστολίδης δήλωσε, μάλιστα, ότι «ο Νίκος Φίλης κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας», συμπληρώνοντας ότι τη γενοκτονία των Ποντίων την έχουν αναγνωρίσει μεταξύ άλλων τόσο ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όσο και αμερικανικές πολιτείες.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη, αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων συνιστούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, που αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Απαράδεκτη και ανιστόρητη χαρακτήρισε την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, ζητώντας την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του έτερου υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του ο κ. Φίλης.

«Η δήλωση του κ. Φίλη με την οποία δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί πρόκληση και είναι ανιστόρητη για έναν υπουργό Παιδείας, για την Κυβέρνηση που απαξιώνει σιωπηρά την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και βεβαίως για τον Πρωθυπουργό που τον τίμησε με αυτή τη θέση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)