Γενικά

26 Οκτωβρίου 2015 12:14

Μουζάλας: Στόχος μας να μην είναι μόνιμες οι θέσεις προσφύγων στην Ελλάδα

Καταφέραμε να αποτρέψουμε τα δυσάρεστα σενάρια στην χθεσινή σύνοδο κορυφής και πετύχαμε να συνδυάσουμε την υποδοχή των προσφύγων με χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Μουζάλας: Στόχος μας να μην είναι μόνιμες οι θέσεις προσφύγων στην Ελλάδα
-

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της μίνι συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλες τονίζοντας πως η Αθήνα κατάφερε να συνδέσει τη δημιουργία θέσεων φιλοξενίας με αντίστοιχη χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αυτές οι 50.000 θέσεις που προβλέπονται για τους πρόσφυγες, να μην γίνουν μόνιμες και είναι θέμα δικής μας δυναμικής να το πετύχουμε. Προειδοποίησε όμως ότι δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα δεν θα χάσει κάποιες «μάχες» στη συνέχεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε πως η χώρα μας κατάφερε να αντικρούσει τις αξιώσεις των εταίρων μας που επιθυμούσαν την δημιουργία ενός «γκέτο» 60.000 ανθρώπων στην Αττική, αλλά και την συμμετοχή της Frontex στην φύλαξη των ελληνικών συνόρων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε πως οι 30.000 θέσεις σε κέντρα υποδοχής θα είναι δυνατό να δημιουργηθούν έως το τέλος του έτους μόνο εφόσον οι Βρυξέλλες προσφέρουν τους απαραίτητους πόρους, καθώς διαφορετικά αυτό το χρονοδιάγραμμα «δεν είναι ρεαλιστικό».

Οι ακριβείς χώροι όπου θα κατασκευαστούν οι εν λόγω χώροι φιλοξενίας δεν έχουν επιλεγεί και αναζητούνται, όμως τα έργα θα γίνουν σε Αττική και Μακεδονία, διευκρίνισε  ο κ. Μουζάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός επαναβεβαίωσε πως βασικός άξονας της ελληνικής πολιτικής για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης είναι οι πρόσφυγες να καταγράφονται στην Τουρκία και να διαμοιράζονται στην Ε.Ε. απευθείας από εκεί, χωρίς να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, παραδεχόμενος όμως ότι ο συγκεκριμένος στόχος είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Δηλώσεις έκανε ο κ. Μουζάλας και στον ΒΗΜΑ FM:

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)