Κυβέρνηση

20 Οκτωβρίου 2015 08:23

Στο Μαξίμου τα «καυτά» ζητήματα

Στην κοινή σύσκεψη των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, υπό τον Πρωθυπουργό, θέτονται όλα τα ανοιχτά και φλέγοντα ζητήματα.

Στο Μαξίμου τα «καυτά» ζητήματα
-

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται από τις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).

Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα.

Η συνεδρίαση γίνεται παράλληλα με την άφιξη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, με την κυβέρνηση να βρίσκεται στην αναζήτηση λύσεων για τις τράπεζες και το Ασφαλιστικό, καθώς και ισοδύναμα μέτρα για να εξομαλύνει την κατάσταση που προκαλείται από την υιοθέτηση των προαπαιτούμενων.

Για την ανακεφαλαιποιήση των τραπεζών, που αν δε γίνει μέχρι το τέλος του έτους, κινδυνεύουν οι καταθέσεις, θα υπάρξει κοινή συζήτηση των δύο οργάνων, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Για το ζήτημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των θεσμών με εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Να σημειωθεί ότι έχει διαρρεύσει πρόθεση του Μάριο Ντράγκι για την παροχή του απαραίτητου κεφαλαίου για τις τράπεζες πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος.

Το ζήτημα του Ασφαλιστικού θα αποτελέσει το δεύτερο «καυτό» θέμα της συνεδρίασης, με τον αρμόδιο Υπουργό να εισηγείται τις προτάσεις του. Η εισήγηση του Γιώργου Κατρούγκαλου έρχεται λίγες μέρες μετά την πρόταση της Επιτροπής των Σοφών, η οποία έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Δεδομένης της επιμονής του Αλέξη Τσίπρα στο «παράλληλο πρόγραμμα» θα τεθούν στη συνεδρίαση και ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, με προτεραιότητα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και την απορρόφηση και δίκαιη κατανομή του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με τη διαδικασία του επείγοντος και την ψήφισή του να προσδιορίζεται για το Σάββατο.

Εντολή του Πρωθυπουργού είναι να συντονιστούν οι Υπουργοί, ώστε ακόμα και εντός της εβδομάδας να βρεθούν τα ισοδύναμα για θέματα όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και κανονιστικές πράξεις, με σκοπό την κάλυψη όσων προαπαιτούμενων δεν καλύπτονται με νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)