Βουλή

27 Αυγούστου 2015 00:00

«Απαξιωτική η συμπεριφορά της Κας Κωνσταντοπούλου»

Επιστολή της εκπροσώπου των δημοσιογράφων στο Κανάλι της Βουλής για την στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Απαξιωτική η συμπεριφορά της Κας Κωνσταντοπούλου»
-


«Προκλητική και ανάλγητη» χαρακτηρίζει τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απέναντι στους συμβασιούχους του Κοινοβουλίου η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Κανάλι της Βουλής.  

Η Κέλλυ Κοντογεώργη , με επιστολή που έστειλε στην ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι η κα Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου των υπαλλήλων της Βουλής για τους απλήρωτους, επί 6 μήνες συμβασιούχους, είπε χαρακτηριστικά: “Πάλι εδώ είστε, πάλι με αυτούς θα ασχολούμαστε”.

Αναλυτικά η επιστολή της εκπροσώπου των εργαζομένων στο Κανάλι της Βουλής:

«Δεν έχει τέλος η προκλητική συμπεριφορά και η αναλγησία της απελθούσας Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που ακόμα και την ύστατη ώρα έδειξε τις προθέσεις και το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στους υπαλλήλους της Βουλής, συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

Την Δευτέρα στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για άλλη μια φορά οι συμβασιούχοι την περίμεναν με αγωνία έξω από την αίθουσα για να μάθουν εάν θα τηρήσει όσα είχε υποσχεθεί, δηλαδή, ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων. Έξω από την αίθουσα είχε συγκεντρωθεί υπομονετικά προσωπικό από το Κανάλι της Βουλής, αλλά και από άλλες υπηρεσίες.

Όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής ρώτησε την κ. Κωνσταντοπούλου “τι θα γίνει κυρία Πρόεδρε, οι άνθρωποι είναι απλήρωτοι και εξαντλημένοι με την κατάσταση, πότε θα κάνετε κάτι;” η απάντηση που έλαβε ήταν απαξιωτική και άκρως προσβλητική! “Πάλι εδώ είστε, πάλι με αυτούς θα ασχολούμαστε !” Γεγονός που καταδεικνύει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου όλους αυτούς τους μήνες το μόνο που έκανε ήταν να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις για να κερδίζει χρόνο να λήξουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και να μην τις ανανεώσει ποτέ. Την ίδια ώρα που καταφέρεται με τέτοιο τρόπο απέναντι σε ανθρώπους που καλούνται να εργαστούν ενώ είναι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι τόσους μήνες εκείνη ετοιμάζει τον προσωπικό της μηχανισμό!

Η επικεφαλής του μηχανισμού προβολής της, Κατερίνα Κατωτάκη που πρόσφατα διορίστηκε στην θέση του Κωνσταντίνου Αλαβάνου, -διευθυντή του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής επί σειρά ετών-, είναι και η βασική υπεύθυνη, διάλυσης του Ενημερωτικού Τμήματος του Καναλιού της Βουλής. Η κ. Κατωτάκη εκμεταλλεύεται την αγωνία, την ανάγκη και την ανασφάλεια των εργαζομένων και καλεί κάμεραν μοντέρ και σκηνοθέτες με ληγμένες συμβάσεις να εργαστούν παράνομα, καλύπτοντας τις δραστηριότητες της προέδρου! Μάλιστα,  επιχείρησε να κάνει «έξωση» στους δημοσιογράφους του σταθμού από τα γραφεία τους, ενώ όλοι απουσιάζουν, με σκοπό να εγκατασταθεί άμεσα η ίδια στην «καρέκλα» που τόσα χρόνια ποθούσε!

Ενδεικτικό της υποκρισίας της ΠτΒ αποτελεί ακόμη ένα περιστατικό. Ενώ γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση των συμβασιούχων σε κάθε τμήμα της Βουλής, ακόμη και για την έκδοση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους, εργάστηκε το προσωπικό ορισμένου χρόνου κάτω από πιεστικά ωράρια και προθεσμίες, εν γνώση της κυρίας Κωνσταντοπούλου πως οι  άνθρωποι είναι απλήρωτοι πάνω από 4 μήνες.

Η Βουλή αύριο τυπικά και ουσιαστικά κλείνει με την προκήρυξη των εκλογών ...και σε αυτή την 8μηνη θητεία η Κα. Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε το «φιλεργατικό» της πρόσωπο, αφήνοντας πίσω της απολυμένους ανθρώπους και ένα διαλυμένο Κανάλι που με τόσο κόπο, 12 χρόνια τώρα, αντιστεκόμενοι σε κάθε σπίλωση προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την επαγγελματική μας ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια δίνοντας του, το κύρος που αρμόζει σε ένα Κοινοβουλευτικό Κανάλι.»

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)