Ευρωπαϊκή Ενωση

19 Αυγούστου 2015 18:56

Εγκρίθηκε από την ολλανδική βουλή το πρόγραμμα για την Ελλάδα

Μετά τη γερμανική Bundestag και το κοινοβούλιο της Ολλανδίας επικύρωσε τη συμφωνία για τη χρηματοδότηση της χώρας μας.

Εγκρίθηκε από την ολλανδική βουλή το πρόγραμμα για την Ελλάδα
-

Με 81 ψήφους υπέρ, έναντι 52 κατά, το ολλανδικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία για το τριετές πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Η συνεδρίαση της ολλανδικής βουλής πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, με τον ακροδεξιό ηγέτη Γκέερτ Βίντερς να εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού Ρούτε και να καταθέτει πρόταση μομφής.

Ο Βίλντερς αποκάλεσε τον Ολλανδό πρωθυπουργό «Πινόκιο των Κάτω Χωρών», ο οποίος εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του. Ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον οποιασδήποτε νέας χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «ναρκομανή της ευρωζώνης».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ρούτε, ο οποίος ξεπέρασε τελικά εύκολα τον σκόπελο της πρότασης μομφής εναντίον του, είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση έκανε μεγάλη ζημιά». Εξέφρασε, ωστόσο, την ικανοποίηση του για την έγκριση των όρων της συμφωνίας από τη Βουλή των Ελλήνων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)