Βουλή

12 Αυγούστου 2015 09:56

Βούτσης για Ζωή: Κανέναν δεν βοηθά η θεσμική τυπολατρία

Κριτική στη στάση της προέδρου της Βουλής σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ψήφιση της συμφωνίας άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Βούτσης για Ζωή: Κανέναν δεν βοηθά η θεσμική τυπολατρία
-

Για τυπολατρία από πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ασκώντας κριτική στη στάση της Προέδρου της Βουλής σε ότι αφορά την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ψήφιση της συμφωνίας.

«Ο περιορισμός της συζήτησης αυτής δεν βοηθάει κανέναν και τίποτα» τόνισε ο κ. Βούτσης μιλώνστας στο Mega.

«Δεν μας τιμά όταν μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα να αναλωνόμαστε σε αυτή τη θεσμική τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών συμπληρώνοντας ότι  «δεν μας τιμά το ότι αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να ζητά, να θέτει ημερομηνίες και ώρες, να υπάρχει διαπραγμάτευση του αυτονόητου».

«Καθένας κρίνεται στο δημόσιο χώρο όλο και πιο πολύ και αυστηρά ανάλογα με το θεσμικό ρόλο που έχει. Δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία πέραν από αυτή που η ίδια δίνει, θα ήταν unfair» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται οτι ο πρωθυπουργός με επιστολή του στην κ. Κωνσταντοπούλου, της ζήτησε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής ώστε η συμφωνία να ψηφιστεί την Πέμπτη.  Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στην συνέχεια με τον πρωθυπουργό, η πρόεδρος της Βουλής του είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν πρόκειται να συνεδριάσουν την Τετάρτη, οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και ότι θα συγκαλέσει την Διάσκεψη των Προέδρων το βράδυ της Τετάρτης (21.30), για να αποφασίσει αν θα ανοίξει η Βουλή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)