Κυβέρνηση

06 Αυγούστου 2015 22:35 Τελευταία ενημέρωση : -

Τι συμφώνησαν Τσίπρας και Ολάντ για τις διαπραγματεύσεις

Τόνισαν την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου. Επί τάπητος και το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Τι συμφώνησαν Τσίπρας και Ολάντ για τις διαπραγματεύσεις
-



Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, συμφώνησαν σήμερα ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και συζητήθηκαν επίσης θέματα του Ταμείου, που προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ακόμη συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

Επαφές Τσίπρα με Σίσι και Αμπάς

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επίσης συνάντηση σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια.

Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ. Συμφωνήθηκε, δε, η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα μιας επίσκεψης του Προέδρου της Παλαιστίνης, στην Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)