Βουλή

30 Ιουλίου 2015 15:26

“Άδειασε” τη Ζωή ο Δημήτρης Μάρδας

Τα “καρφιά” του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών προς την πρόεδρο της Βουλής για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

“Άδειασε” τη Ζωή ο Δημήτρης Μάρδας
-

«Πόρτα έφαγε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου και από τον Δημήτρη Μάρδα για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που η ίδια έχει συστήσει. Τα «καρφιά» που έριξε προς την Πρόεδρο της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αφορούσαν τόσο στην ουσία των εργασιών της επιτροπής, όσο και το κόστος, καθώς αποτελεί δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Χάρη Θεοχάρη από το Ποτάμι, ο Δημήτρης Μάρδας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως ναι μεν η Βουλή μπορεί να διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα συμπεράσματα είναι και συμπεράσματα της κυβέρνησης. «Αν είναι χρήσιμα θα τα χρησιμοποιήσει, διαφορετικά δεν δεσμευόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να είναι προσεκτικότερη στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί σε ότι αφορά το χρέος, καθώς οι όροι «επονείδιστο» και «επαχθές» είναι δύο διαφορετικοί όροι.

Υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική σελίδα της Βουλής, στην ενότητα «κοινοβουλευτική διαφάνεια» έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς οι δαπάνες για την σίτιση και φιλοξενία των μελών της επιτροπής που ανήλθαν σε 11.000 ευρώ, για τη διερμηνεία περίπου 4.000 ευρώ, ενώ ο Ερίκ Τουσέν που έχει αναλάβει τον συντονισμό της επιτροπής, λαμβάνει καθημερινά αποζημίωση 50 ευρώ, χωρίς μάλιστα να είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τα σχετικά παραστατικά.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, κάλεσε την κυβέρνηση να καταβάλλει προσπάθειες για να σταματήσει τις εργασίες της η συγκεκριμένη επιτροπή, καθώς -όπως είπε- δεν έχει νόημα η λειτουργία της.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)