Γενικά

13 Ιουλίου 2015 15:28

Γκάμπριελ: Απαραίτητοι οι αυστηροί όροι στην συμφωνία

Η συμφωνία είναι «ένα καλό αποτέλεσμα» σύμφωνα με τον αντικαγκελάριος της Γερμανίας. Τι είπε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

-

Θετική ψήφο στη γερμανική Βουλή για τη συμφωνία με την Ελλάδα αναμένει ο αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση και, όπου αυτό είναι απαραίτητο, τα Κοινοβούλια των κρατών της Ευρωζώνης θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. 

Η συμφωνία είναι «ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Κίνα, ενώ τάχθηκε υπέρ των αυστηρών όρων. 

«Καλό συμβιβασμό» με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ και εξέφρασε και αυτός την πεποίθηση ότι η γερμανική Βουλή θα δώσει εξουσιοδότηση, εφόσον προηγουμένως εγκρίνει τη συμφωνία η ελληνική Βουλή. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και την πρόταση περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Ζάιμπερτ επεσήμανε ότι υπήρξε συνεργασία με την καγκελάριο Μέρκελ και διευκρίνισε ότι η προσωρινή έξοδος αφορούσε μία υπόθεση εργασίας για την περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία και μόνο εφόσον θα συμφωνούσε σε αυτό η Ελλάδα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)