Ευρωπαϊκή Ενωση

12 Ιουλίου 2015 10:21

Παρέμβαση Γιούνκερ προς τους Φινλανδούς στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων

«Γέφυρα» για άρση του αδιεξόδου με την Φινλανδία επιχειρεί ο πρόεδρος της Κομισιόν.

-

Μεσολάβηση την ύστατη στιγμή προς την φιλανδική κυβέρνηση ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να συναινέσει σ’ ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα επιχειρεί παρασκηνιακά τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, που μεταδίδει από την αμερικανική πρωτεύουσα ο Θανάσης Τσίτας, o Zαν Κλοντ Γιούνγκερ, πήρε στο τηλέφωνο τον Φινλανδό πρώην επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε από το 2010 έως το 2014 και σήμερα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ολι Ρεν. Ο κ.Γιούνγκερ, που στο παρελθόν έχει επιχειρήσει πολλές φορές να συμβιβάσει Αθήνα και δανειστές στο παρασκήνιο, επιστράτευσε ένα παλιό του γνώριμο για να μεσολαβήσει ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Ο Ολι Ρεν ,από  τον Νοέμβριο του 2004 έως το Φεβρουάριο του 2010 ήταν ο επίτροπος υπεύθυνος για τη Διεύρυνση, υπό την Προεδρία του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. O Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πρότεινε τον Νοέμβριο του 2009 τον Ρεν ως Επίτροπο υπεύθυνο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις την περίοδο 2010-2014. Ο Φιλανδός πολιτικός υπέγραψε ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την δανειακή σύμβαση διευκόλυνσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των κρατών μελών της Ευρωζώνης για χορήγηση δανείου 80 δις ευρώ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)