Ευρωπαϊκή Ενωση

11 Ιουλίου 2015 21:08

Κατακεραυνώνει την πρόταση Σόιμπλε για 5ετές Grexit o Σνάιντερ

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του SPD επιτέθηκε στον Σόιμπλε για την πρότασή του περί πενταετούς Grexit.

-



Σκληρή επίθεση εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Κάρστεν Σνάιντερ, σχολιάζοντας τη διαρροή εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

«Υπερβολικά πολλοί νομικοί και υπερβολικά λίγοι οικονομολόγοι στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών. Τραγικό να "πατάς το πόδι κάτω και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο"», έγραψε σχετικά ο κ. Σνάιντερ στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου, λίγο αφότου είχε μαθευτεί η πρόταση του Σόιμπλε. «Ένα προσωρινό Grexit δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση, είναι απειλή για την υπόλοιπη Ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Ο ίδιος είχε γράψει λίγο νωρίτερα πως: «θα υπάρξει συμφωνία εντός ευρώ. Προφανώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών να αντισταθμίσει τον ρόλο του στο περιθώριο».

Την ίδια ώρα, η γερμανική Bild αναφέρεται σήμερα στην "σύγκρουση" μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με ένα νέο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)