Κόμματα

10 Ιουλίου 2015 14:27

Αντιρρήσεις, σκληρή κριτική και πρόταση για grexit στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τι είπαν Μητρόπουλος, Λαπαβίτσας και Πετράκος.

-

Έντονες αντιρρήσεις, σκληρή κριτική και φωνές για grexit ακούστηκαν στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αριστερή Πλατφόρμα ετοιμάζει και κείμενο διαφοροποίησης ενώ από νωρίς το πρωί κυκλοφορούσαν έντονες φήμες για παραίτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τις οποίες το περιβάλλον του υπουργού διέψευδε.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η πρόταση αυτή δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα προβλήματα και θετική προοπτική στη χώρα».

Σε κείμενο που αναρτήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην ιστοσελίδα iskra η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει οτι "η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ, την οποία κατέθεσε ο ίδιος ο Γιούνκερ, αμέσως μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση". Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι "σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, δεν είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα".

Αποχωρώντας από τη Βουλή ο κ. Λαφαζάνης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους  για τη στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία, απάντησε: «Τοποθετήθηκα και την κυβερνητική επιτροπή και στην ΚΟ. Η θέση μου είναι σαφής κι έχει καταγραφεί, το απόγευμα ψηφίζουμε».

Πετράκος: Μόνη λύση η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ

Στην τοποθέτησή του στην ΚΟ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Πετράκος ανέφερε ότι «η μόνη λύση είναι η συντεταγμένη πορεία εξόδου από το ευρώ για να ανοίξουν νέοι δρόμοι». «Πρώτα βήματα ο δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και το χτύπημα της διαπλοκής».

Μητρόπουλος: Το πρόγραμμα συνιστά αυτοαναίρεση της Αριστεράς

«Πήγαμε χωρίς προετοιμασία, χωρίς σχέδιο, χωρίς τους καλυτέρους διαπραγματευτές και με άγνοια των προθέσεων των δανειστών» ανέφερε ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος.

«Καλούμεθα τώρα να εφαρμόσουμε πρόγραμμα που συνιστά αυτοαναίρεση της Αριστεράς» πρόσθεσε και συνέχισε: «Κινδυνεύουμε να εξελιχθούμε σε Αριστερή παρωδία. Σε αυτή τη φάση που βρεθήκαμε πρέπει να μην κάνουμε άλλο κακό στο λαό μας, αφού αποτύχαμε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είμαστε αδύναμοι να διαχειριστούμε τις συνέπειες ενός Grexit». 

Λαπαβίτσας: Το Grexit θα το βρούμε μπροστά μας

«Επιβεβαιώθηκαν όσα έλεγα» είπε ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας. «Προφανώς όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα Grexit. Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε γι' αυτό το επόμενο διάστημα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)