Ευρωπαϊκή Ενωση

06 Ιουλίου 2015 14:37

Ρέντσι: Η Σύνοδος Κορυφής να λύσει δια παντός την ελληνική κρίση

«Εάν μείνουμε ακίνητοι, φυλακισμένοι των κανόνων και της γραφειοκρατίας, η Ευρώπη έχει τελειώσει», προειδοποιεί ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

-



Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, την Τρίτη, πρέπει να λύσει δια παντός την ελληνική κρίση χρέους έστειλε σήμερα ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι. 

Σύμφωνα με το Reuters, o Ιταλός Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook μετά το δημοψήφισμα της Ελλάδας, δηλώνει ότι «οι αυριανές συναντήσεις πρέπει να δείξουν μια ξεκάθαρη λύση για να λυθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση».

Ο Ρέντσι γράφει ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται επίσης να μεταρρυθμιστεί και να δώσει έμφαση στις «αξίες», όχι μόνο στα νούμερα ή τις παραμέτρους.

«Εάν μείνουμε ακίνητοι, φυλακισμένοι των κανόνων και της γραφειοκρατίας, η Ευρώπη έχει τελειώσει. Η οικοδόμηση μιας διαφορετικής Ευρώπης δεν θα είναι εύκολη μετά από αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Όμως τώρα είναι η στιγμή για όλους μας να προσπαθήσουμε και να το κάνουμε μαζί», διαμηνύει ο Ιταλός Πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν, για να συζητήσουν τις πιθανές επιπτώσεις από το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Η Ιταλία εμφανίστηκε θετική νωρίτερα για έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα μέσω του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Σάντρο Γκόζι.


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)