Ευρωπαϊκή Ενωση

17 Ιουνίου 2015 13:35

Αξιωματούχος Βρυξελλών: Το αυριανό Eurogroup θα είναι σύντομο

Οι θεσμοί είναι stand by για εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα, αναφέρει. Πού κολλάει η διαπραγμάτευση. Τι λέει για έλεγχο καταθέσεων και αθέτηση πληρωμών προς το ΔΝΤ.

-

Αξιωματούχος των Βρυξελλών, που συμμετέχει στην προετοιμασία του αυριανού Eurogroup δήλωσε ότι δεν αναμένεται μακρά συνεδρίαση.

«Ειλικρινά πιστεύω πως θα είναι αρκετά σύντομο», είπε προσθέτοντας ότι το να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις είναι στο χέρι της Ελλάδας.

Ασαφής παραμένει, σύμφωνα με τον ίδιο, η συχνότητα και ακολουθία των συναντήσεων μετά το Eurogroup, τονίζοντας δε ότι, οι αξιωματούχοι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να συσκεφθούν για την Ελλάδα.

Οι θεσμοί έχουν ήδη κινηθεί πέραν των συμφωνηθέντων της 20ης Φεβρουαρίου και η Ευρωζώνη παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα, υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι η διαπραγμάτευση δεν «κολλάει» μόνο στα δημοσιονομικά, αλλά και στις συντάξεις και στη φορολογία.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ανέφερε εμμέσως, πλην σαφώς, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί την Ελλάδα βασικό ρίσκο για την Ευρωζώνη, εκτίμησε ωστόσο ότι «υπάρχουν επαρκή τείχη προστασίας».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα μη πληρωμής της δόσης του ΔΝΤ από την Ελλάδα, σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο δεν θα πυροδοτούσε την αυτόματη διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα».

Σημείωσε τέλος ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ένα σενάριο Κύπρου για τις καταθέσεις, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό.

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)