Βουλή

17 Ιουνίου 2015 13:00

Ζωή: Ο Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού

Επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής για το Χρέος, παρουσία του Πρωθυπουργού.

-

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησαν οι εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, κατά τις οποίες το προσεχές διήμερο θα παρουσιαστούν τα προκαταρκτικά πορίσματα για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισε με επιστολή του, που διαβάστηκε από την Πρόεδρο της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος, έκανε λόγο για ειλικρινή αναγνώριση της επιστημονικώς, τεκμηριωμένης συμβολής, των μελών της επιτροπής, στην προσπάθεια λογιστικού ελέγχου του χρέους, και σημείωσε:

«Να καταστήσετε σαφές ότι ισχύουν στο ακέραιο όσα είπα στην έναρξη των εργασιών της επιτροπής, ως προς τα αδιαμφισβήτητα κατά το Σύνταγμά μας, δεδομένα, περί της δημοσιονομικής μας ανεξαρτησίας».

Η Πρόεδρος της Βουλής από την πλευρά της υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση νομιμοποιείται «να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για τη διαγραφή του χρέους και σε κάθε περίπτωση για αναστολή αποπληρωμής του όταν θέτει σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της επιτροπής, βοηθούν στην συγκρότηση των θεσμικών και οικονομικών εργαλείων αμφισβήτησης του χρέους, από το οποίο όπως υπογράμμισε «ο ελληνικός λαός δεν ωφελήθηκε αντίθετα θυματοποιήθηκε».

Όπως ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου: «Τα προκαταρκτικά πορίσματα της επιτροπής αλήθειας δικαιώνουν πλήρως τους πολίτες που αμφισβήτησαν την υποχρέωση να συμμετάσχουν στην αποπληρωμής του χρέους. Εκείνους που προειδοποίησαν ότι αυτά τα χρέη και αυτά τα δάνεια είναι παράνομα, μη νόμιμα, επονείδιστα και σε κάθε περίπτωση μη βιώσιμα».

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα οξύ ύφος σημείωσε ότι η «συκοφάντηση του ελληνικού λαού ως τεμπέλη, κακοπληρωτή παράγει ένα νέο ενδοευρωπαϊκό ρατσισμό» κάνοντας λόγο για οικονομικό ολοκληρωτισμό, και διερωτήθη χαρακτηριστικά: «με ποιο ηθικό επιχείρημα επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός και να εξαπονδριστεί μια κοινωνία στο όνομα του χρέους που αυτοί διέπραξαν».

Η πρόεδρος της  Βουλής σχολίασε με άκρως δηκτικό τόνο την αρνητική στάση της Γερμανίας στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, υπενθυμίζοντας ότι το ύψος τους υπολογίζεται μεταξύ 278 και 340 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έστρεψε τα βέλη της και προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασιζόμενος ότι το κάνει για το καλό του. Παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του στο Λουξεμβούργο, συγκροτήθηκε ένα πλαίσιο φοροδιαφυγής που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις εκ των οποίων  πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να φοροαποφύγουν με αποτέλεσμα απώλειες σε δεκάδες δις ευρώ από διαφυγόντα κέρδη».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)