Γενικά

07 Ιουνίου 2015 12:44

Φλαμπουράρης: Η μη συμφωνία θα μας φέρει πιο κοντά στις κάλπες

Αναφερόμενος στο θέμα της επιλογής Παναρίτη υποστήριξε ότι δεν έβλαψε την εικόνα της κυβέρνησης.

-

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική επίτευξη συμφωνίας αλλά σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές υποστήριξε ότι, «η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα, είναι μία δημοκρατική υποχρέωση σε περίπτωση που διαμορφωθούν ουσιωδώς νέα δεδομένα. Με αυτή την έννοια, μία οριστική αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα αύξανε την πιθανότητα προσφυγής στο λαό».

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο», υποστήριξε πως αν και δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο «να επικρατήσουν δυνάμεις που εμμένουν σε ακρότητες και προωθούν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις», δήλωσε βέβαιος ότι τελικά «θα αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη που θα σήμαινε την αρχή της διχοτόμησης ή διάλυσης της ευρωζώνης».

Ο κ. Φλαμπουράρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όταν όμως θα έχει επιτευχθεί συμφωνία και απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσουν τη συμφωνία, δήλωσε, : «Θα κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα. Θα το συζητήσουμε στα συλλογικά μας όργανα και όλοι μαζί θα αποφασίσουμε τι θα πράξουμε».

Σε ότι αφορά την υπόθεση Παναρίτη και το αν όλο το ζήτημα έπληξε την εικόνα της κυβέρνησης, τόνισε, «ζητήματα επιλογής προσώπων τα οποία από τη φύση τους εμπεριέχουν μεγάλη δόση υποκειμενικότητας δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραύμα στην εικόνα καμίας κυβέρνησης».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)