Κόμματα

26 Μαΐου 2015 19:28

Συνάντηση Θεοδωράκη με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων της Ουκρανίας

Οι ομογενείς εξέφρασαν την επιθυμία τους για ειρήνευση και σταθερότητα στην ανατολική Ουκρανία.

-



Την αγωνία των 150 χιλιάδων Ελλήνων της Ουκρανίας μετέφεραν σήμερα εκπρόσωποί τους στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Η κυρία Alexandra Protsenko - Pichadzhy, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και ο κ. Stepan Makhsma, Δήμαρχος του δοκιμαζόμενου ελληνικού χωριού Σαρτανά που βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα από την εμπόλεμη ζώνη εξέφρασαν στον κ. Θεοδωράκη την επιθυμία τους για γρήγορη ειρήνευση και σταθερότητα στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου κατοικούν επί αιώνες ελληνικοί πληθυσμοί.

Οι εκπρόσωποι της ομογένειας τόνισαν την ανάγκη για προστασία των κατοίκων της περιοχής και ζήτησαν τη βοήθεια της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως προς τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, καθώς και την επίσπευση της διαδικασίας απονομής της ιδιότητας του ομογενούς.

Ο κ. Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του, ο Βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος Γιώργος Σκέμπερης σημείωσαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη των ελλήνων της Μαριούπολης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να συμβάλει στην ειρήνευση της περιοχής τόσο ως ευρωπαϊκή χώρα όσο και ως παραδοσιακά φίλη χώρα της Ρωσίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)