Γενικά

26 Μαΐου 2015 12:15

Επί τάπητος η πρόταση Αβραμόπουλου για τον Έκτακτο Μηχανισμό για το Μεταναστευτικό

Την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης προκρίνει ο Επίτροπος για την Μετανάστευση.

-

Της Δώρας Βογιατζάκη

Την ελληνική πρόταση για την άμεση υλοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης, για το μεταναστευτικό συζήτησαν στο υπουργείο Ναυτιλίας ο αρμόδιος Έλληνας Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Ν.Βούτσης, Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Ναυτιλίας ο Θόδωρος Δρίτσας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αρχηγοί της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον κ.Αβραμόπουλο, από αύριο θα συζητηθεί στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, ώστε μέχρι τα μέσα Ιουνίου να ληφθεί απόφαση για το σχέδιο μετεγκατάστασης των αιτούντων άσυλο από τις χώρες πρώτης υποδοχής σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο μέτρο αφορά περίπου 40.000 πρόσφυγες σε Ελλάδα και Ιταλία , για την επομένη διετία, με την κατανομή να προσδιορίζεται περίπου σε 15.000 από την Ελλάδα και 25.000 από την Ιταλία, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη παράμετροι όπως το ΑΕΠ, η ανεργία, ο πληθυσμός και ο αριθμός των αιτούντων άσυλο.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)