Ευρωπαϊκή Ενωση

22 Μαΐου 2015 13:34

Γερμανία: Απολύτως απαραίτητο το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις

Διέψευσε δημοσίευμα της Bild ο εκπρόσωπος του γερμανικού  υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ.

-

Στη διάψευση δημοσιεύματος της Bild, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει ειδική συνεδρίαση για τη λύση των προβλημάτων της Ελλάδας, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ προχώρησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η Γερμανία θεωρεί απολύτως απαραίτητο το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

«Πιστεύουμε πως είναι απολύτως απαραίτητο να συμμετέχει το ΔΝΤ», δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ κατά τη διάρκεια τακτικής κυβερνητικής ενημέρωσης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι από όσο γνωρίζει δεν έχει σχεδιαστεί τέτοια συνεδρίαση, τονίζοντας ότι στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πρέπει να υπάρξει πρόοδος και με τους τρεις θεσμούς, δηλαδή το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ίδια δήλωση είχε κάνει και η Άγκελα Μέρκελ το πρωί προσερχόμενη στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ρίγας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)