Γενικά

13 Μαΐου 2015 07:41

ΗΠΑ: Ευθύνη Ελλάδας και πιστωτών η επίλυση των διαφορών

Για τακτική επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

-

Οι ΗΠΑ έχουν συναίσθηση των συνεπειών που θα είχε η μη εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο οποίος  τόνισε ότι αν και οι ΗΠΑ προσπαθούν να διευκολύνουν την επίτευξη συμφωνίας, σε τελική ανάλυση είναι ευθύνη της Ελλάδας και των πιστωτών της να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Σε ερώτηση αν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι σε επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον έλληνα πρωθυπουργό για τις πληρωμές της Ελλάδας στους πιστωτές της, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ απάντησε ότι ο υπουργός Οικονομικών συζητά τακτικά με τους ομολόγους του και κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες για αυτό το θέμα. «Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ΗΠΑ διευκόλυναν και προηγούμενες περιπτώσεις αντίστοιχων οικονομικών δυσκολιών», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Έρνεστ, στην αμερικανική κυβέρνηση «γνωρίζουμε προφανώς τις σημαντικές οικονομικές και χρηματοοικονομικές επιπτώσεις που έχει η ικανότητα της Ελλάδας να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της και να συνεχίσει να είναι μέρος της Νομισματικής Ένωσης στην Ευρώπη. Και έχετε δει τον υπουργό Οικονομικών να εμπλέκεται ενεργά με τους ομολόγους του και με μερικούς Ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, προσπαθώντας να διευκολύνει αυτού του είδους τις λύσεις».

Αν και επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την Ευρώπη καθώς αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις», πρόσθεσε ότι «τελικά, είναι ευθύνη της Ελλάδας, της Ε.Ε. και των άλλων πολυμερών θεσμών που εμπλέκονται να επιλύσουν αυτές τις διαφορές».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)