Βουλή

12 Μαΐου 2015 22:55

«Ρήγμα» στην συγκυβέρνηση

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν δυο τροπολογίες, για το τζαμί στον Βοτανικό καθώς και για το Μέγαρο Μουσικής.

-


Με τις θετικές ψήφους της αντιπολίτευσης, εκτός της Χρυσής Αυγής, υπερψηφίστηκαν στην Βουλή δύο τροπολογίες που «έξυσαν» τις ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Με την πρώτη τροπολογία επανακαθορίζονται τα πολεοδομικά στοιχεία για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό ενώ με τη δεύτερη  παρατείνεται, επί 4μηνο, η  απαλλαγή του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας αλλά και διπλασιάζεται ο αριθμός των δόσεων ρύθμισης προς το ΙΚΑ.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής καταψήφισαν τις ρυθμίσεις, οι οποίες ωστόσο υπερψηφίστηκαν από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπέρ της τροπολογίας για το τζαμί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ και  ΠΑΣΟΚ. Η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής  «πέρασε» με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ ενώ ΝΔ και ΚΚΕ δήλωσαν “παρών”.

Την καταψήφιση της τροπολογίας για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους είχε ο προαναγγείλει, από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής των ΑΝΕΛ  Σταυρούλα Ξουλίδου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)