Γενικά

09 Μαΐου 2015 15:58

Σόιμπλε: υπαρκτός ο κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας

Υπάρχουν θέματα που δεν μπορούν να απαντηθούν με την λογική, τονίζει ο Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας. Τι λέει για τις διαπραγματεύσεις και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

-

Νέα καμπανάκια από το Βερολίνο χτυπά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω συνέντευξης του στην Κυριακάτικη FAZ, σε προδημοσίευση της οποίας ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αφού δηλώνει απαισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, επισημαίνει ότι ο κίνδυνος μιας ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι υπαρκτός. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκρουσε τον κώδωνα για ένα πιθανό default, αναφερόμενος σε υπαρκτό ξαφνικής χρεοκοπίας, τονίζοντας ότι η εμπειρία από άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί να «γλιστρήσει ξαφνικά» σε πτώχευση, αποφεύγοντας πάντως να απαντήσει στο ερώτημα πότε ο ίδιος προβλέπει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί.

Μιλώντας στην  Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, απέφυγε να απαντήσει και για το εάν το Βερολίνο είναι προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις ενός τέτοιου ενδεχομένου, λέγοντας ότι «υπάρχουν θέματα στα οποία ένας πολιτικός δεν μπορεί να απαντήσει με την λογική».

Για ακόμη μια φορά πάντως, ο Βόφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να πράξει οτιδήποτε, υπό λογικές προϋποθέσεις για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, εμφανίζεται απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ενώ ερωτώμενος για τον Γιάννη Βαρουφάκη, απάντησε ότι «και οι δυο μας είμαστε Υπουργοί Οικονομικών, φέρουμε ευθύνες και συνεργαζόμαστε καλά», τονίζοντας ότι «τα ΜΜΕ έκαναν τον Γιάνη Βαρουφάκη «σούπερ σταρ» και τώρα τα ίδια τα ΜΜΕ τον αποδομούν», επισημαίνοντας ότι «και το ένα και το άλλο είναι λάθος». 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)