Διπλωματία

21 Απριλίου 2015 13:30

Αριστερή Πλατφόρμα: Η Αθήνα είναι αποφασισμένη! Η Ρωσία είναι;

Να δείξει τόλμη και διορατικότητα καλεί την Μόσχα, με αφορμή την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Gazprom στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά τις επαφές Τσίπρα-Πούτιν στο Κρεμλίνο.

-

«Η Αθήνα μοιάζει αποφασισμένη. Αυτή που μάλλον πρέπει, στις σημερινές περιστάσεις, να δείξει τόλμη, διορατικότητα και αποφασιστικότητα είναι κυρίως η Ρωσία», επισημαίνεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο iskra.gr για την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Gazprom Αλεξέι Μίλερ στην Αθήνα.

«Η επίσκεψή του στην Αθήνα, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία και οι συναντήσεις του με τους Αλέξη Τσίπρα και Παναγιώτη Λαφαζάνη, συνιστούν μια πολιτικοεπιχειρηματική πράξη που υπερβαίνει τις ελληνορωσικές σχέσεις στον κρίσιμο ενεργειακό τομέα», αναφέρει και σημειώνει ότι «αποτελεί μείζον ευρωπαϊκό και διεθνές γεγονός».

«Η επίσκεψη του Alexey Miller στην Αθήνα, αμέσως μετά τις επισκέψεις Λαφαζάνη και ακολούθως Τσίπρα στη Μόσχα και μετά την επιτυχή συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στη ρωσική πρωτεύουσα, δείχνει ότι σημαντικές εξελίξεις και αποφάσεις, ίσως, να επισπεύδονται και από τις δύο πλευρές», εκτιμά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)