Γενικά

15 Απριλίου 2015 08:51

Bloomberg: Δανειστές και Ελλάδα δεν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία

Αξιωματούχος δηλώνει στο πρακτορείο ότι η άρνηση της Αθήνας για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δε θα γίνει δεκτή από τους δανειστές.

-

Δε θα προλάβει η Αθήνα να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, για να «ανάψει το πράσινο φως» για τη ρευστότητα, μέχρι την 24η Απριλίου, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το οικονομικό πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχο, που έχει γνώση των διαπραγμετεύσεων, αναφέρει σε άρθρο του ότι, οι δύο πλευρές δεν βρίσκονται πια κοντά σε συμφωνία. Η άρνηση της Ελλάδα να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και η επιμονή της για ανατροπή των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά, στο συνταξιοδοτικό και στις περικοπές στον προϋπολογισμό, δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους δανειστές, σημειώνεται στο άρθρο.

Επιπλέον, το Bloomberg υπενθυμίζει τις δηλώσεις του επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρτ ότι «μια κρίση που θα αναστάτωνε τις αγορές δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Μπορεί η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των κρατικών εταιρειών και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να «μείνει στον αφρό» τον Μάιο, ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Λετονίας, συμπληρώνει ο αξιωματούχος.

Τονίζει όμως, ότι μια τέτοια μείωση των αποθεματικών, θα είχε νόημα μόνο στην περίπτωση που ο τελικός στόχος της κυβέρνησης θα ήταν να προχωρήσει σε έναν συμβιβασμό με τους πιστωτές.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)