Βουλή

09 Απριλίου 2015 17:13

«Φωτογραφική» τροπολογία για την μητέρα και την σύντροφο του Τσάκαλου

Η τροπολογία ανοίγει την πόρτα των φυλακών για τις δύο προφυλακισμένες γυναίκες. Έντονη αντίδραση από τη ΝΔ.

-


«Φωτογραφική» τροπολογία με την οποία αποφυλακίζονται η μητέρα και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, των «Πυρήνων της Φωτιάς», κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.'

Οι δύο γυναίκες είναι προφυλακισμένες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και υπόθαλψη της Αγγελικής Σπυροπούλου. Η τροπολογία, ουσιαστικά, προτείνει την αποφυλάκιση τους και τον κατ ΄οίκον περιορισμό τους.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία τροποποιούνται οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σχετικά με την διαδικασία προσωρινής κράτησης κατηγορουμένου ως οικείου ή συμβίου άλλου συγκατηρορουμένου και ορίζεται ότι μπορεί να επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός «όταν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος στην πράξη του αυτή ωθήθηκε από αίτια που συνδέονται με την ιδιότητά του ως οικείου ή συμβίου άλλου κατηγορούμενου και τις αντιλήψεις του για τις ηθικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».



Να αποσύρει άμεσα την τροπολογία καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης η ΝΔ, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "κάνει ξεκάθαρα το χατίρι των τρομοκρατών".

Αναλυτικά  η δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Αθανασίου: 

"Ακόμα μία φωτογραφική διάταξη προς χάρη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών.

Με την εν λόγω τροπολογία Παρασκευόπουλου που εισάγει πρωτοφανή και νομικά έωλη διάταξη τροποποιώντας το άρθρο 282 του κώδικα Ποινικής Δικονομίας, φωτογραφίζει «οικείους και συμβίους», κάνοντας ξεκάθαρα το χατίρι των τρομοκρατών.

Το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει είναι ντροπή και οφείλει άμεσα ο υπουργός να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)